Trangia Multifuel X2

Trangia Multifuel X2

JOS-2400-750001
I lager
2 649,00 kr
Inkl. moms

Trangia Multifuel X2

 

Multifuel är en säker brännare särskilt lämplig för extrema väderförhållanden till exempel låga temperaturer. Passar i alla Trangiakök serie 25 Large samt 27. Kan användas med gas och passar alla propan-/butan gasbehållare med gängade ventiler som uppfyller standarden EN417, en internationell standard som hittas över hela världen. Primus, MSR, Optimus, Jet boil är några exempel på tillverkare av gasbehållare.

Gas eller flytande bränslen såsom kemisk ren bensin eller Primus Powerfuel rekommenderas. De har högsta möjliga energiinnehåll, förbränns väldigt rent och kräver minst rengöring och underhåll. Fotogen och diesel kan användas i nödfall men kräver mycket rengöring. Vanlig 95 oktan bensin bör inte andvändas.

Kokar 1 liter vatten på 4 min med gas och 4,5 min med kemiskt ren bensin. På full effekt förbränner den ca. 2 dl bensin eller 116 gram gas per timme.

För problemfri användning av gasbrännaren finns medföljande instruktioner. Där finns också råd om rengöring och skötsel. Brännaren bör redan från början regelbundet öppnas för underhåll. Det förhindrar att den gängade flammspridaren fastnar och håller munstycke och bränsleledning rena och öppna.

Kräver förvärmning och regelbundet underhåll. Verktyg och ett servicekit för friluftskök rekommenderas, speciellt för längre turer och expeditioner.

Egenskaper

- Brännare

- Pump

- Bränsleflaska 0,6 liter

- Servicenyckel

- 2 munstycken (0,32 mm gas/ bensin + 0,28 mm fotogen/ diesel)

- Fodral

Specifikation

Gasförbrukning 116g/h.

Kemisk ren bensin ca 2dl/h

Effekt; 1600W / 5800 btu (gasbehållare), 1500 w/ 5200 btu (kemiskt ren bensin).

Vikt 525 gram

2 objekt
Inga recensioner
Product added to compare.

Vi på Landbys använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att gå vidare godkänner du användandet av cookies. (Läs Landbys Dataskyddspolicy här)