• Ny
Casström No.10 SFK, Grön micarta,...

Casström No.10 SFK, Grön micarta, Rostfritt

Casströms
CAS-13107
I lager
1 269,00 kr
Inkl. moms

Casström No.10 SFK, Grön micarta, Rostfritt

 

Denna kraftiga full-tånge kniv är byggd för mångsidig användning i jakt, Bushcraft och allmänt bruk i skogen. Det är en mycket robust kniv som du kan flå en älg med, likväl som du kan snida ett träföremål eller klyva mindre vedträn. Bladet är ca 10cm långt och tillverkat i ca 3,8 mm tjockt Sandvik 14C28N knivstål som värmebehandlas för att uppnå en hårdhet av 57-59 HRC.

Knivarna är slipade med en platt skandinavisk slipning och har en sidenmatt finish. Detta stål i kombination med den koniska slipningen gör dessa knivar mycket slagtåliga, även under kalla förhållanden, bevarar skärpan väl men är ändå mycket lätt att vässa och de går att få en mycket skarp egg förhållandevis lätt. Den stora fördelen med 14C28n stålet i förhållande till O2 versionen är att det är mycket rosttrögt.

Handtaget är i grön linne-micarta (pressad linneduk i epoxy) men finns också i ek samt masurbjörk. Mellan handtagsskalorna och stålet finns svarta liners för att öka hållbarheten. Handtaget är monterat med kraftiga mässingnitar. Träet har behandlats med en traditionell skandinavisk linoljebaserad blandning. Kniven levereras med ett mycket rejält svart knivfodral tillverkat i 3mm tjockt vegetabiliskt garvat läder (Svart till gröna micarta versionen).

Knivslidan har en extra bred bältesögla, en öppning i botten för vätska och ett hål för en förankringsrem.

1 Produkt
2021-07-05
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Vi på Landbys använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att gå vidare godkänner du användandet av cookies. (Läs Landbys Dataskyddspolicy här)