Norma Kula - Oryx

Norma Kula - Oryx

GYT-8285015
Produkten finns med andra alternativ
939,00 kr
Inkl. moms

Norma Kula - Oryx

Kaliber-Kulvikt

 

Sedan introduktionen av Norma Oryx 1996 har den blivit Normas spjutspets i sortimentet. Världen över har den prisats för sin prestanda.

Vad är det då som gör Oryxkulan så unik? Jo, en kombination av snabb expansion för dödande skott, samt en hög restvikt och djupverkan för de mer krävande skotten. Oryx är en sk. Bondad kula, vilket innebär att mantel och kärna är hoplödda. Kulan öppnar sig alltså snabbt, men sammanlödningen gör att separationen av mantel och kärna förhindras, vilket leder till restvikter på över 90%. Detta bidrar i hög grad till att kulan får den djupa och raka penetration som den också har blivit berömd för.

Till Oryx använder Norma ett mycket avancerat smältningsförfarande som ger en överlägsen vidhäftning mellan mantel och kärna. För en perfekt kontrollerad expansion, även i låga farter eller vid mjukdelsträffar, måste den främre mantelväggen tunnas ut och dimensioneras på rätt sätt. Spetsen på Oryx har därför invändiga klyvningszoner och med en speciell teknik lämnas den yttersta delen av spetsen obondad. Det är dessa detaljer som skiljer Oryx från andra bondade kulor och ger den ett brett användningsområde under de mest skiftande jaktförhållanden

Levereras i askar om 50 eller 100 kulor/ask beroende på kaliber.

0 objekt
7393923695075
Inga recensioner
Product added to compare.

Vi på Landbys använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att gå vidare godkänner du användandet av cookies. (Läs Landbys Dataskyddspolicy här)