Bilderna ovan kommer från Landbys butik på Storgatan 43 i Östersund under 1930-talet. Tack till "Föreningen Gamla Östersund" som hjälpt oss att ta fram bilderna!

År 1890 grundande P A Landby handelsbolaget Landbys. Liksom de flesta handelsbolag i Östersund kring förra sekelskiftet handlades det med många olika typer av varor som handlarna kom över genom byteshandel, olika inköp samt försäljning av egentillverkade produkter. Genom åren har Landbys utbud innefattat bl.a. livsmedel, egenproducerad snus, husgeråd, tyger och garner, stora och små verkstadsprodukter, m.a.o. allt tänkbart som bolaget kunde göra affärer på för att skapa sin överlevnad.

De produkter som följt med under bolagets hela historia är de produkter som jämtlänningen har haft stort behov av för sin dagliga överlevnad – rätt utrustning för jakt och fiske! Under andra halvan av 1900-talet utvecklades och renodlades Landbys affärsinriktning allt eftersom till en mer renodlad verksamhet inom jakt och fiske där en större grossistverksamhet för norrländska återförsäljare utvecklades i lagerlokalerna medan huvudbutikens sortiment anpassades för privatpersoner.

Sedan 2010 har Landbys dessutom varit en del av franchisekedjan Jaktia där vi samverkar med flera butiker från Sverige, Norge och Danmark i en gemensam ambition att ge en så bra köpupplevelse för er slutkonsumenter som möjligt. Vi har tillsammans mycket kvar att utveckla och det ger oss dagligen inspiration och energi att ta ytterligare steg i rätt riktning för att nå våra egna och våra kunders upplevelsemål. Landbys har varit verksam i Östersund under hela sin historia. Allt eftersom staden och verksamheten utvecklats så har behovet av bättre strategiskt handelsläge och mer lämpade lokaler medfört byten av lokaler inom stadens centrala lägen till dagens externläge vid Lillänge handelsplats. Utifrån denna lokal tar vi nu sats för att nå ut på en ännu större handelsplats - Internet – Välkomna till Landbys och vår webbshop!

Product added to compare.

Vi på Landbys använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Genom att gå vidare godkänner du användandet av cookies. (Läs Landbys Dataskyddspolicy här)